Er du en av dem som ved å høre om lavkarbo og LCHF tenker......

 

på alt du ikke kan spise??? Det finnes mange av dere...og for all del la meg være den første til å innrømme at jeg også var en av disse tidligere!!! Før jeg hadde nok kunnskap om hva det vil si å leve med lavkarbo som livsstil....

I dag kan jeg stolt si at jeg vet bedre...og jeg ofrer aldri den maten jeg ikke kan spise en tanke! Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg ikke savner en eneste ting i mitt LCHF-kosthold!!! Når jeg kommer på en "gammel rett" jeg får lyst til å spise, men som inneholder høykarboholdige ingredienser starter jeg straks med å prøve å finne ett fullverdig substitutt for denne tingen...og til nå har jeg klart det! Alle oppskrifter kan faktisk brukes som basis for-/ gjøres lavkarbo vennlige, det er min mening!!!

Når folk skjønner at jeg er en lavkarboer er det fortsatt veldig mange som utbryter: "MEN hvordan kan du leve uten alt det du blir mett av da? Brød, poteter, pasta, knekkebrød osv..." Da svarer jeg alltid at det ikke er noe problem, dessuten, bruker jeg å si, så spiser jeg da veldig mye av det du nevner der!!! Jeg spiser brød, knekkebrød, loff, rundstykker, krutonger, pizzabunn for å nevne noe, pluss at jeg bruker substitutter der dere spiser poteter, pasta og ris! Forskjellen på mitt kosthold og ditt kosthold er at jeg ikke spiser så mye karbohydrater (sukker og stivelse), pluss at jeg ikke bruker unaturlig fett i form av margariner og bearbeidede matoljer, dessuten lager jeg stortsett all min mat fra bunnen av selv og dette gjør at jeg heller ikke får i meg en hel masse tilsetningsstoffer som brukes i dagens matindustri!

Som regel må jeg da utdype dette litt nærmere for dette høres jo ikke helt sunt ut da for jeg gjerne høre....Og så er vi i gang....Joda sier jeg, det er faktisk veldig sunt...og den største forskjellen på ditt og mitt kosthold er at du spiser karbohydrater helt ukritisk...og dine karbohydratet finner du i mat jeg ikke spiser...mat som jeg, og mange med meg mener er usunn...pluss at den maten har i årenes løp gjort meg overvektig og gitt meg helseplager jeg nå merker fint lite til...så JODA dette er SUNT!!!

Og jeg anno i dag TROR faktisk på dette...ikke bare TROR jeg på det...jeg er HELT SIKKER på at dette er riktig...og veien å gå! Og jeg mener at dette ikke bare gjelder oss med for mange kilo, men også de normal- og undervektige! Ikke det at alle skal spise ketogent, nei det blir feil og her er det at mange misforstår begrepet Lavkarbo/LCHF!!! Og det bunner i mangel på kunnskap.....

MEN hva spiser så jeg da???

Jeg spiser masse jeg, la meg nevne....

  • Frø i mange fasoner og typer (bruker alltid frø og nøtter som basis i mine brødvarianter)
  • Nøtter (usaltet og ubehandlet)
  • Bær
  • Grønnsaker som i all hovedsak vokser over jorden
  • Fete orginale meieriprodukter (som seterrømme, kesam, cottage cheese, fløte, ekte smør, majones etc.)
  • Egg
  • Kjøtt (rent kjøtt av storfe, svin og kylling)
  • Fisk (helst de fete typene -ørret, laks, makrell-)
  • Krydder (lager krydderblandinger selv av rene krydder for å slippe sukkeret som ALLTID må være i ferdigmix)
  • Mye nevnt...mye glemt...MEN det viktigste for meg når jeg velger ut mat er å lese næringsinnhold. Jeg har som en tommelfinger regel at jeg aldri bruker noe som inneholder over 5 gram karbohydrater per 100 gram!!! En sjelden gang gjør jeg ett unntak, men da er det ting jeg ikke lar inngå i mitt daglige kosthold

 

Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg egentlig ikke savner noe i mitt kosthold...og hvis det skulle være noe...måtte det blitt maarud potetgull med paprika...min største last og svakhet i mitt tidligere kosthold!!! Men jeg tenker sjelden over det, og har heller ikke sagt til meg selv at dette er TOTALT FORBUDT å spise! Jeg har ingen total forbud jeg...alt er lov...MEN jeg må være villig til å ta konsekvensene ved å spise det jeg ikke trenger, og det er man ikke når man har et LCHF-kosthold som funker...slik som jeg har nå!!!

Min vei frem til kostholdet jeg har i dag har ikke vært en enkel rett frem vei...det har vært både svingete og til tider tunge motbakker...men nå har jeg funnet den rette vei! Og den er forbausende rett og enkel...aldri hadde jeg tidligere trodd at det skulle være så enkelt å spise seg slank....;-)

Vil igjen poengtere at dette er mine personlige meninger og oppfatninger...og jeg er ingen ekspert av noe som helst slag...;-)

6 kommentarer

Lavkarbotips

28.08.2011 kl.14:29

Som om jeg skulle sagt det selv:-D kunne altså ikke vært mere enig:-D er mange som ser ned på lavkarbo fremdeles den dag idag. . . Selv om det nå blir mere og mere akseptert heldigvis:-) men jeg er lei av og høre unnskyldinger. .. Når jeg sier hva jeg kan spise. . . Får jeg alltid høre: nei jeg hadde nok savnet pastaen. . I for eks kylling salat. . . Nei jeg hadde ikke klart meg uten poteten til middag eller brød skivene til frokost og kvelds. Jeg nevner et hav av lekre og gode forslag. Men fremdeles hører jeg bare negativt tilbake. . . Og det av høyst overvektige folk som har spurt meg ut om lavkarbo. . . Vel, sorry meg. Men ikke spørr meg om du ikke vil vite egentlig eller bare skal kritisere. . . Blir lei av sånne folk. . :-D

Lavkarbo på min måte

29.08.2011 kl.10:11

Lavkarbotips:Helt enig! Spør meg gjerne om alt mulig hvis du ønsker å lære, og jeg svarer villig vekk...men jeg begynner også å bli mektig lei av å hele tiden måtte forsvare og forklare hvorfor jeg spiser lavkarbo! Og jeg blir utrolig provosert når folk hardnakket påstår at jeg spiser usunt, og ikke helt klarer å forklare meg hva som er så usunt med min kost...Bortsett fra at det helt sikkert er sant...DEM HAR JO LEST DET I VG...tross alt!!! Blæææ...akkurat som om VG har noen rett til å dømme mitt kosthold liksom..........:-/

Blir litt engasjert av og til ;-)

Cecilie

02.09.2011 kl.18:27

Takk for at du er en inspirasjonskilde i mitt forsøk på å legge om til lavkarbo for meg!

Lavkarbo på min måte

03.09.2011 kl.00:15

Cecilie: Åhhh...bare hyggelig!!! Alltid så koselig at andre kan finne inspirasjon og hjelp hos meg! Jeg prøver som best jeg kan å dele av mine erfaringer slik at flere kan lykkes med en omlegging av kostholdet sitt...Alle fortjener å ha det flott med seg selv og sin kropp! Det er min helt personlige mening...og min inspirasjon til å fortsette å dele oppskrifter og tanker med dere ;-)

Margareth Jakobsen

24.06.2012 kl.22:18

så enig så enig! det er den beste livsstilen der ute mener jeg, du kan ha en rikt liv, slutte å telle hver kalori, men det er ikke for alle, passer best for overvektige(insulinresistente) og folk m div. sykdommer, men så mye junkfood å få tak i, vil aldri "alle" spise lchf, alle har rett og slett ikke viljestyrken - selv om lchf skulle bli sett på som det sunneste alternativ i fremtiden.. tror jeg :D men jeg ler meg frem til bedre helse og slankere kropp! :)

Lavkarbo på min måte

25.06.2012 kl.23:46

Margareth Jakobsen: ;-)

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

38, Nes i Akershus

Denne bloggen handler hovedsaklig om mat som er bra for sjelen og helsen!
Jeg følger ingen fast diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter sjelden i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -

Kan kontaktes for Store & Små ting på;
lavkarbo_p_min_m@live.com

Kategorier

Arkiv

hits