Fløtegratinerte "Poteter"

Inspirasjon til denne retten har jeg funnet på bloggen "Lavkarbotips", en flott blogg for oss som er hekta på det Gode Liv = Lavkarbo for ever!!!

Oppskrift:

  • Sellerirot...her må du nesten bedømme selv altså...men regn omtrent det samme som ved vanlig gratinerte poteter, hvis du har flere i familien som ikke spiser lavkarbo til vanlig!!! For dette faller i smak og forsvinner fort.....
  • 3 deler kremfløte
  • 1 del helmelk
  • salt & pepper etter smak
  • Revet ost til gratineringen

Fremgangsmåte:

  1. Rens og kutt ønsket mengde sellerirot i passende skiver
  2. Putt dette i en gryte og hell over fløte og melk til det nesten dekker sellerirot-bitene(en tommelfinger regel kan være 1 dl væske per 100 gram selleri)
  3. Kok opp og la dette koke i ca 30 minutter
  4. Smak til med salt & pepper, og evnt. annet krydder du bruker i fløtegratinerte poteter.
  5. Hell selleri/fløte blandingen over i en ildfast form og dryss litt revet ost på toppen
  6. Gratiner til osten er gylden, ca 20 minutter ved 200 grader










Smaker så og si som vanlig fløtegratinerte poteter, og jeg tror ikke at det er noe i veien for at du kan ha i litt hvitløk, hvis du foretrekker det! Jeg serverer dette til biff, svinefilet, ja til alt jeg tidligere har brukt å servere vanlige poteter til!

Min sønn visste ikke at dette var laget av sellerirot, og kjente ikke forskjell...han tror fortsatt at han spiste vanlige gratinerte poteter! Dermed kan jeg med sikkerhet hevde at dette er en fullgod erstaning...han er helt rå på å kjenne nye smaker og ingredienser...han er veldig på vakt for denne lavkarbo-maten altså!!! ;-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

35, Nes i Akershus

Denne bloggen vil hovedsaklig handle om mat som er bra for sjelen og helsen! Av og til kommer jeg med andre tanker og betraktninger også...

Jeg følger ingen spesiell diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter ALDRI i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -
Jeg lager det aller meste fra bunnen av selv...da vet man hva man man får i seg!

Leser ivrig om lavkarbo/LCHF, og prøver meg frem og finner ut hva som passer best for meg!
Har dessuten bestemt meg for å utdanne meg til ernæringterapaut...et langsiktig mål...med flere delmål på veien!

~ Gleder meg til ny kunnskap tar plass i mitt hode ~

Kategorier

Arkiv

hits