KOKOSBOLLER totalt lavkarbo

Smaker AKKURAT som vanlige kokosboller ♥♥♥ har nemlig testet de ut og fått dem GODKJENT av familien min


Oppskrift;

  • 4 eggehviter
  • 1 dl tagatose
  • 0,5 dl sukrinmelis
  • 0,5 dl cocsa sukker (økologisk kokossukker som har en GI på 35, denne kan du bytte ut med annen søtning med lavere GI, hvis du ønsker, men da vet jeg ikke om det blir helt lik smak som i mine boller da ;-))
  • 10 dråper stevia vanilla cream
  • 3 ts gelatinpulver (evnt. 6 blad gelatin)
  • 0,5 dl. vann

Fremgangsmåte;

    • Skill hviten og ha de i en bolle
    • Start å piske på middels hastighet
    • Bland alle de tørre søtstoffene sammen, og tilsett dette i hvitene mens du fortsetter å vispe
    • Tilsett så dråpene med flytende stevia
    • Øk hastigheten og pisk til eggehviteblandingen topper seg i myke flotte topper
    • I mens blander du ut gelatinpulveret i 0,5 dl. kokende vann
    • Senk hastigheten og tilsett gelatin blandingen i en stråle ned i eggehviteblandingen
    • Øk hastigheten igjen og fortsett å piske i ca 5 minutter
    • Ta blandingen i en sprøytepose og fordel i søte topper, eller bruk to skjeer og sett de i topper på en plate dekket med bakepapir
    • La bollene stivne før du smelter sjokolade (minimum 70% kakao), evnt. lager dine egen sjokolade, og dypp bollene i denne før du ruller de i kokos.
    • Du må regne med litt klin, for det er både klinete og ikke helt enkelt å lage kokosboller, men med litt tålmodighet går det bra ;-)
 














Er du glad i kokosboller, men ikke sukker?
Ja da kan jeg ikke annet enn å anbefale deg å teste ut disse hærlighetene her! VELDIG GODE♥♥



6 kommentarer

Lavkarbo på min måte

03.04.2012 kl.16:41

¢¾Charlotte:

Anbefales <3

Margareth Jakobsen

31.05.2012 kl.20:14

OH LORD! YUUUM! Dette må prøves! Nå til lørdag! men vil ikke bruke cocosa sukker eller tagatose...cocosa sukker har litt høyere GI enn jeg vil ha.. og vil ikke ha tagatose for vil styre unna mest kunstig søtning, utenom de naturlige sukrin og stevia.. :) forslag til erstatninger? litt kokosmel og soyalecitin? soyalecitin er en veldig tykkflytende emulgator laget av soya, fri for karbs.. kan kjøpes på iherb.. fin å ha i ting der du blander fett og vann - baserte matvarer, gjør at det blandes bra og ikke skiller seg.. du har jo ikke vannbaserte her da, men tenker det kanskje passer bra inn?

Lavkarbo på min måte

05.06.2012 kl.21:48

Margareth Jakobsen:
Jeg har vel ikke testet så mye andre sukkererstatninger egentlig! Men man må jo bare prøve seg frem. Jeg bruker heller ikke så mye tagatesse, det er veldig lite kunstig i det da, er jo utvunnet på melkesukker, men er tilsatt litt kunstig søtning....Gudene vet hvorfor! Tagatose er jo det rene naturlige produktet uten tilsatte stoffer...trodde jeg ;-)
Jeg blander ofte forskjellige søtstoffer, men ikke kunstige! Jeg er ikke så redd for GI fordi det går greit for meg...ikke mere søtsug og ikke blodsukker stigning som resulterer i mer sult. MEN dette er så individuelt...

Lavkarbo på min måte

05.06.2012 kl.21:52

Men du kan jo bruke sukrin her, hvis du liker smaken :-D Det funker kjempebra...men denne snodige isende smaken vil være tilstede fordi selve hvitene ikke kamuflerer godt nok!!!
Bland stevia og sukrin, det er også en mulighet...

Margareth Jakobsen

24.06.2012 kl.22:29

ikke fått tid til å prøve dette enda, men må det:) har bare lest en del om kunstige søtningmidler og hvordan noen forhøyer blodsukkeret noe, og noen av dem gir økt matlyst(grunn til at mange folk som drikker mye cola light er tykke) men men, vet at stevia og sukrin har 0 GI, derfor holder meg til dem..

jeg kunne ønske det fantes en "lavkarbo-forening" i norge, der det ikke koster noe å melde seg inn i.. som hadde årlige møter og sånn.. jeg kjenner ingen andre som er lchf entusiast som meg.. finns jo diskusjonssider da men.. norsk kostreform virker kjedelige.. i Sverige har de mye mer action lchf -messig

det fins et lavkarbo-cruise i søramerika, det skal jeg prøve en gang jeg har råd!! :)

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

36, Nes i Akershus

Denne bloggen handler hovedsaklig om mat som er bra for sjelen og helsen!
Jeg følger ingen diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter ALDRI i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -

Kan kontaktes for Store & Små ting på;
lavkarbo_p_min_m@live.com

Kategorier

Arkiv

hits