...litt om meg!

Jeg er en gift tobarnsmor, min barn er begge tenåringer/tidlig ungdom, en gutt og en jente. Jeg to hunder rasen Chinese Crested. Tispen er naken, men med en behåringsgrad på 5, og hannen er en liten hårball av en puff! Jeg er utdannet  Bachelor i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI, siden april 2013 har jeg jobbet som fagansvarlig lønn i et privat middelsstort firma. Jeg er også registrert som Frittstående hudpleie konsulent for May Kay og har i den forbindelse registrert ett lite ENK (enkeltpersonsforetak).

For ca fem år siden la jeg om kostholdet til LCHF inspirert. I bortimot tre år var jeg forholdsvis tro mot denne retningen, men i 2013/2014 hadde jeg ett år på normalkost, dvs med potet og pasta, men ikke brød med vanlig glutenholdig mel. Det har jeg ikke spist på godt over fem år, da jeg får mye magebesvær av det.

Bakgrunn for at jeg la om til lavkarbo første gang var sammensatt av flere aspekter. Jeg hadde opp gjennom årene fått noen kilo for mye, da jeg ved ca 20 års alder kuttet ut all trening fordi kroppen min ikke ville spille på lag lengre. Det er jo i ettertid enkelt å skjønne at det var lite smart, men sånn ble det. Jeg har så lenge jeg kan huske slitt med diffuse smerter i ledd og muskler uten at helsevesenet noen gang har klart å konstatere hva det kommer av. Jeg har vært til utredning ifht til flere sykdommer, men så langt har de ikke funnet ut noe som feiler meg, bortsett fra at jeg har noe som kalles spinalstenose i en av de nedre virvlene i korsryggen. Noen plager jeg har i beina kan nok forklares med dette, men ikke alt. Og det er ganske rart å få denne diagnosen når man er rundt 25 år, da dette ofte er noe som bygger seg opp gjennom livet og ofte rammer eldre mennesker. Du kan vel si at det er en form for forkalkning i ryggmargskanalen, men en 25 åring er iflg legene for ung til å ha fått det, så i mitt tilfelle er det mest sannsynlig medfødt. Uansett når jeg var rundt 34 år var det ganske så slitsomt å være meg, jeg følte meg konstant sliten og trøtt, hadde aldri overskudd og det aller meste var fryktelig tungt. Jeg hadde mye smerter som flyttet seg litt rundt i kroppen ved jevne mellomrom og det er fryktelig utmattende å gå rundt med kontante smerter dag ut og dag inn. Pluss at det sliter på psyken å ha det sånn, og du mister troen på at det noen gang vil bli annerledes. Men det finnes alltid en mulighet for at ting vil endre seg til det bedre, det er alltid ett lys i tunnelen, men det gjelder å klamre seg fast underveis slik at man ikke faller av før man er fremme. For min del var det to ting som skjedde som har vist seg å være lykke treff for meg og mitt liv, spesielt mitt yrkesaktive liv;

  1.  Jeg ble introdusert for lavkarbo via noen bekjente, og leste meg opp på dette både på nettet og i form av bøker
  2. Jeg ble interessert i mentaltrening og styrke, har lest masse om temaet og har skjønt hvilken fantastisk makt det ligger i tankens kraft

Grunnen til mitt år på tilnærmet normalkost var ganske enkelt at jeg begynte å undre meg på om det var noe sannhet i at det er så farlig å leve på lavkarbo, pluss at jeg syntes at alt "styret" rundt mat og kosthold begynte å ta for mye tid... - tid jeg trodde jeg ikke hadde - men med god planlegging har man faktisk tid ;-)

Resultatet ble selvfølgelig vektøkning og tilbakevendende plager i muskler og ledd...når jeg "hopper" ut av sengen på morningen er jeg så stiv og støl i kroppen som en 100 åring! Dette vil jeg slettes ikke være med på, da jeg vet at det finnes en løsning :-)  Pluss at jeg etter en lengre periode hvor jeg følte at energien var på bunn fikk påvist alvorlig høytblodtrykk og ustabil hjerterytme med masse ekstraslag. Da hadde jeg fått nok av mitt "normale" kosthold og besluttet at en omlegging til lavkarbo igjen var det eneste riktige for meg å gjøre. Jeg nekter å la meg skremme av statens ernæringsråd og de sine likemenn lenger!!! Har dem rett så har dem rett - men jeg blir ihvertfall lykkelig og smertefri med lavkarbo - og forhåpentligvis kan jeg klare å slutte med blodtrykksenkende tabletter etterhvert også :-)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

38, Nes i Akershus

Denne bloggen handler hovedsaklig om mat som er bra for sjelen og helsen!
Jeg følger ingen fast diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter sjelden i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -

Kan kontaktes for Store & Små ting på;
lavkarbo_p_min_m(a)live.com

Kategorier

Arkiv

hits