Nydelig brownies~på lavkarbovis

Nydelig brownies lignende kake som rett og slett smelter på tungen! Nytes lunken med f.eks. pisket krem, sjokoladesaus og friske bær kanskje ♥ 




Oppskrift;

  • 100 gram smør
  • 100 gram sjokolade (min 70% kakao)
  • 0,25 dl sterk kaffe
  • 1 dl ønsket naturlig søtning (jeg brukte cocosa kokossukker...fordi magen min takler det bedre enn tagatesse...og sukrin har en smak jeg ikke er særlig begeistret for)
  • 10 dråper stevia vanillacream
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ss bakepulver
  • 100 gram malte mandler
  • 1 dl bakepro (jeg brukte dahlblad`s, men har sett at de selger bakepro også på coop obs, og jeg tror den er litt rimeligere, ikke sikker altså)
  • 2 egg vispet sammen til en flyffy eggedosis

Fremgangsmåte;

  1. Sett ovnen på 170 grader og kle en liten langpanne (20x20cm) med bakepapir
  2. Smelt sjokolade, smør og kaffe over svak varme, og la det avkjøle litt mens du ordner i sand de andre ingrediensene
  3. Pisk egg, søtning , vaniljepulver og dråper til en flyffy eggedosis
  4. Tilsett sjokoladeblandingen i eggedosisen under forsiktig røring
  5. Bland sammen finmalte mandler, bakepro og bakepulver, og sikt dette inn i røren under forsiktig røring. Har du ikke mandlene finmalte nok kan du droppe og sikte dem, men sikt det andre.
  6. Hell røren over i den bakepapirkledde formen og stek kaken midt i ovnen i ca 10 minutter. Følg med for den steker veldig raskt og man ønsker jo at den skal være fuktig i midten denne kaken
  7. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg noe
  8. Personlig likte jeg den både kald og lunken, men den forandrer seg noe i konsistens. Kald er den mer som en konfektkake...veldig god...MEN varm (!) er det rett og slett som om den smelter på tungen når du tar en bit!!! NYDELIG ♥♥♥
  9. Server kaken som den er, eller med pisket krem, smeltet sukkerfri sjokolade, friske bær etc... Det din gane måtte foretrekke rett og slett!













Håper det frister og velbekomme!!!

Anbefales på det varmeste fra meg, og det beste av alt det tar bare en ti minutters tid og ordne i stand, pluss ti til femten minutters steking...og det kaller jeg enkelt og greit!!! :-D

6 kommentarer

Kokkeliten

29.04.2012 kl.17:29

Så godt ut, men lavkarbo er ikke noe for meg ;-)

Lavkarbo på min måte

29.04.2012 kl.17:39

Kokkeliten:
Synd for deg ;-p
Neida, men kaken er god den, og selv for de som ikke spiser lavkarbo! :-o Men vi tar jo alle forskjellige valg hva mat angår...sånn er det bare og sånn må det være :-D

Kokkeliten

29.04.2012 kl.17:40

Ja seff! :-) har aldri prøvd å lage det så jeg skal ikke si noe :-)

Lavkarbo på min måte

29.04.2012 kl.17:43

Kokkeliten:
Men så på bloggen din at du har endel retter som kan gå inn i et lavkarbo kosthold da ;-) Bare at vi lavkarbere ikke er særlig fan av de magre variantene av rømme, melk, cottage cheese etc....

Kokkeliten

29.04.2012 kl.17:48

Ja jeg skjønner, egentlig må det bare være helt tilfeldig, for jeg spiser brødmat og alt :-)

Lavkarbo på min måte

29.04.2012 kl.17:52

Kokkeliten:
Hehe...ja det er det sikkert...men jeg syntes det var litt artig da...siden du selv sa at lavkarbo ikke var for deg! ;-) Og tro meg du er ikke alene om å tro at vi lavkarbere spiser bare "rar mat som renner over av fett"...jeg spiser også brødmat, men som ikke er laget av hvitt mel og gjær og sånn! :-p

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

35, Nes i Akershus

Denne bloggen handler hovedsaklig om mat som er bra for sjelen og helsen!
Jeg følger ingen diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter ALDRI i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -

Kan kontaktes for Store & Små ting på;
lavkarbo_p_min_m@live.com

Kategorier

Arkiv

hits