Lavkarbo vaniljekrem

♥ Ukens mest anvendelige oppskrift ♥


I helgen lagde jeg vaniljekrem med utgangspunkt i en oppskrift jeg har funnet i boken Kakefest til Dr. Sofie Hexeberg. Jeg har laget vaniljekrem endel ganger før, men denne var av de enklere jeg har laget. Etter min mening er det vanskelig å mislykkes med denne. - Og skikkelig god ble den også. Og så mye du kan bruke den til...det er bare fantasien som setter grenser. Den er perfekt til kakefyll og topping siden den ble ganske så fast og fin :-)



Dette trenger du til en liten skål med krem:

  • 2 dl kremfløte
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 1 ts gelatinpulver
  • 4 eggeplommer 
  • 20 gram tagatesse
  • 20 gram sukrin

 

Dette gjør du:

  1. Hell fløte og vaniljepulver i en tykkbunnet kjele
  2. Varm fløten til kokepunktet
  3. Pisk inn 1 ts gelatinpulver
  4. Ta kjelen av platen
  5. Pisk eggeplommer, sukrin og tagatesse til en luftig eggedosis
  6. Ha den varme fløteblandingen i eggedosisen mens du hele tiden pisker
  7. Hell sausen tilbake i kjelen og varm opp under omrøring
  8. Ta kjelen av platen ved kokepunktet og avkjøl (må ikke koke da vil den skille seg)
  9. Rør litt i krem underveis slik at det ikke danner seg snerk
  10. Nå har du en fin vaniljekrem du kan bruke til masse rart

 





Over her ser du vaniljekrem blandet med pisket krem

Du kan for eksempel piske litt kremfløte med litt tagatesse og blande inn litt vaniljekrem, da har du en flott kakekrem som passer godt til både kaker, sveler, vafler, pannekaker etc. etc. Jeg vil i ett senere innlegg vise hva jeg brukte denne til, eller hvorfor jeg lagde den i utgangspunktet. Jeg har videre testet den ut med litt forskjellig, og til frokost i dag hadde jeg litt av vaniljekremen med pisket krem, innblandet litt cottage cheese og litt friske bær som topping! Veldig smakfull frokost som anbefales på det varmeste ♥

5 kommentarer

Iselin Renée

11.03.2015 kl.19:39

det så herlig ut :)

Therese

27.03.2015 kl.21:34

Hvor kommer gelatinen inn?

Lavkarbo på min måte

28.03.2015 kl.18:11

Therese: Visp inn gelatinen før du tar kjelen av platen :-)
Har skrevet det inn i oppskriften også, må nok bare ha glemt det tidligere....

Mette Egseth

12.05.2017 kl.22:18

Hei kan man bruke noe annet enn tagatesse

Lavkarbo på min måte

19.11.2017 kl.21:55

Mette Egseth: Ja du kan nok bruke den søtningen du foretrekker selv.
Bare husk forholdet.

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

41, Nes i Akershus

Denne bloggen handler hovedsaklig om mat som er bra for sjelen og helsen!
Jeg følger ingen fast diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter sjelden i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -

Kan kontaktes for Store & Små ting på;
lavkarbo_p_min_m(a)live.com

Kategorier

Arkiv

hits