Brownie med smak av karamell

 

♥ Ukens fredags-brownie ♥


Jaja så ble det nok en kakeoppskrift fra meg da ;-) Jeg har endel ublogget materiale liggende og erfaringsmessig slår det alltid ann med en liten kakebit eller to til helgekosen! Denne kaken har jeg funnet oppskrift på i samme bok som mange av de andre kakene jeg lager, nemlig i boken Kakefest av Dr. Sofie Hexeberg. Mine smaksløker har sansen for mange av hennes oppskrifter, men jeg er ikke så overvettiges glad i smaken av sukrin, så om oppskriften i utgangspunktet er med sukrin bytter jeg ofte dette mot sukringold  eller tagatesse, eller aller helst en blanding av disse to. Min erfaring er at forskjellige søtstoffer utfyller hverandre og gir en bedre smak. (Jeg jobber med et innlegg om søtstoffer og vil komme tilbake til dette temaet da :-))

I denne oppskriften var det kun benyttet tagatesse, men jeg brukte en blanding av det og sukringold.




Dette trenger du til en liten langpanne:

  • 80 gram tagatesse
  • 50 gram sukringold
  • 1 ss vann
  • 115 gram smør
  • 4 små egg (3 store)
  • 200 gram mørk kokesjokolade

 

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 160 grader
  2. Ha tagatesse sukringold og vann i en vid kjele og la det smelte på svak varme i ca 20 minutter, helt til det blir lys karamell, viktig at du rører hele tiden
  3. Kutt smør og sjokolade i små biter, mens karamellmassen smelter
  4. Ta kjelen av varmen når massen har fått karamellkonsistens, tilsett smørbiter og rør til det har smeltet
  5. Ta sjokoladen oppi kjelen og rør videre til alt er smeltet
  6. Hell så røren over i en bakebolle
  7. Skille eggeplommer og hviter
  8. Tilsett en og en plomme i sjokolade/karamellblandingen og rør godt
  9. Piske hvitene stive med noen korn salt i en helt ren bolle og skjær den stive eggehvitemassen forsiktig inn i røren
  10. Ha røren over i en liten langpanne kledd med bakepapir
  11. Stek midt i ovnen i 25-30 minutter
  12. Følg med slik at kaken ikke blir overstek (jeg stekte min i 25 minutter og den ble akkurat passe fuktig inni)
  13. Spis og nyt!




Jeg testet ut denne med både pisket krem med vaniljekrem og bare vaniljekrem. Jeg kunne ikke bestemme meg for hva som var best, så JA TAKK BEGGE DELER sier jeg ;-) Har du ikke vaniljekrem kan du fint servere med pisket krem, et dryss av sukrinmelis eller frisk bær - mulighetene er mange og det er du som bestemmer!

Velbekomme og Riktig God Helg! ♥

2 kommentarer

Iselin Renée

14.03.2015 kl.12:19

det så utrolig godt ut :)

Lavkarbo på min måte

14.03.2015 kl.12:27

Iselin Renée: Ja du får teste den ut! Veldig enkel å lage også ;-)

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

38, Nes i Akershus

Denne bloggen handler hovedsaklig om mat som er bra for sjelen og helsen!
Jeg følger ingen fast diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter sjelden i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -

Kan kontaktes for Store & Små ting på;
lavkarbo_p_min_m(a)live.com

Kategorier

Arkiv

hits