Bounty på lavkarbovis

Hei alle dere skjønne lesere! Jeg er helt overveldet over hvor mange av dere som nå følger meg på facebook!!! utrolig gøy ♥ Jeg har jo lovet å komme med noen nye kakeoppskrifter, og i det tempoet som nye følgere kommer til om dagen tror jeg nesten at jeg må bake helt til sommerferien jeg... MEN det er jo bare stas. Inntil jeg har kommet i mål med den første kaken har jeg ett par andre oppskrifter jeg gjerne vil dele med dere. I påsken hadde jeg litt mer fritid slik at jeg kunne eksperimentere litt og teste ut forskjellige oppskrifter jeg hadde lyst til å prøve - et av resultatene får dere nå :-)

Normalt sett er ikke jeg særlig begeistret for Bounty, den som kan kjøpes på butikken, men denne jeg lagde her selv, den var skikkelig god! Og fikk beste skussmål fra familien også. Og det er veldig viktig for meg, at de jeg bor med også liker det jeg lager. Jeg er egentlig ingen stor søtmons selv ;-) Vet det kan virke slik på bloggen, at jeg spiser søtsaker titt og ofte, men fakta er at jeg finner masse glede bare ved å lage dette og vite at jeg har noe søtt å spise hvis lysten melder seg :-) Og siden jeg bor sammen med tre stykker som er glad i søtsaker, er det jo greit at det jeg lager i tillegg er av en sunnere variant enn det man kjøper ferdig på butikken!

Til påske testet jeg derfor ut disse Bounty bitene og de forsvant fra kjøleskapet på merkeligvis i løpet av kort tid, og det er alltid ett godt tegn :-)

 


Dette tenger du til ca 24 biter :

 • 50 gram kokosolje med kokossmak
 • 3 ss sukrin
 • 1 ss sukrin+
 • 1 ss tagatesse
 • 1 dl kremfløte
 • 2 dl kokosmelk (sett en boks kaldt og bruk kun den harde kremen som legger seg på toppen)
 • 150 gram kokosmasse
 • ca 200 gram mørk sjokolade til å trekke bitene i

Dette gjør du:

 1. Ha kokosolje og søtning i en kjele og la dette smelte sammen
 2. Tilsett fløte og kokoskremen og gi det hele ett oppkok
 3. Ta kjelen av platen og tilsett kokosmasse (hold gjerne igjen litt og se ann konsistensen, jeg vil at mine skal være ganske løse, dvs at jeg må ta i litt mindre kokosmasse)
 4. Smak gjerne på massen slik at du kan justere litt hvis noe skulle være feil
 5. Fyll massen i en egnet form (jeg har en brownies form i silikon som jeg brukte til dette, og sett hele brettet i fryseren til de er halvfryste)
 6. Smelt sjokolade over vannbad og dypp de frosne kokosbitene oppi for å gi de ett deilig trekk av sjokolade
 7. Sett bitene på et bakepapir til de stivner
 8. Oppbevares i kjøleskap (med mindre du er superflink og tempererer sjokoladen til trekket riktig, da kan de stå fremme uten å smelte)
 9. Spis og nyt!

 
Ønsker alle sammen en strålende 1.mai! Her hos meg er det solskinn fra en klar og lyseblå himmel ♥

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

38, Nes i Akershus

Denne bloggen handler hovedsaklig om mat som er bra for sjelen og helsen!
Jeg følger ingen fast diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter sjelden i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -

Kan kontaktes for Store & Små ting på;
lavkarbo_p_min_m(a)live.com

Kategorier

Arkiv

hits