Kyllingvinger marinert i grillsaus

♥ Ukens fredagsmiddag - en vellykket affære ♥


Jeg hadde en pose med rå kyllingvinger uten krydder liggende i fryseren, og tenkte at det da måtte gå ann å få laget en god middag ut av dette. Ofte er det litt kjedelig med kyllingvinger,  jeg har en tendens til bare å slenge de i ovnen med litt grillkrydder på, og håper det skal være igjen noe krydder på vingene etter at de er ferdig stekt ;-) Denne gangen lagde jeg en grillmarinade/saus som jeg penslet vingene med før steking og det gjorde virkelig susen! Skikkelig saftige og gode ble disse vingene.



Dette trenger du til 4 pers.:

  • ca 1 kilo rå vinger uten spiss

 

Grillmarinade:

  • 1 dl ketchup uten sukker
  • 0,5 dl sirup, yacon eller agave f.eks
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss worchestershire saus
  • 3 ts sitronsaft
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 2 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts chillipulver
  • 0,5 ts cayennepulver
  • 0,5 ts salt

 

Dette gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene til grillsausen i en liten bolle
  2. Legg vingene i en ildfast form og pensle vingene med grillsausen på alle kanter
  3. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter
  4. Server med en god salat, gjerne jukseris og en god saus (du finner oppskrift til saus her)





Velbekomme!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

38, Nes i Akershus

Denne bloggen handler hovedsaklig om mat som er bra for sjelen og helsen!
Jeg følger ingen fast diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter sjelden i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -

Kan kontaktes for Store & Små ting på;
lavkarbo_p_min_m(a)live.com

Kategorier

Arkiv

hits