400-likes Festkake ~~ Myk sjokoladekake ~ Lavkarbovennlig

Jaja kjære dere, da skal dere få oppskriften til den første av maaaaange kaker! Tror jeg kommer til å bruke litt tid på alle disse kakene, for det er helt enormt hvor mange nye følgere jeg har fått på min FB-side :-D Og det er bare sååå utrolig gøy! Aller først får dere her straks "400-likes" kaken, den er enkel å lage og en fornøyelse og spise. Det vil nok bli slik at jeg legger opp til at de ultimate festkakene vil komme på hver 500. følger - så derfor gled dere til neste kake ;-) Mer skal jeg ikke røpe om den nå, over til dagens kake:

~Dette er en sjokolade kake som er som en blanding mellom brownies og kladdkake vil jeg si, den er tørr og sprø utvendig og har en myk og fuktig kjerne, men vil jo ikke få seigheten til en brownie for den er jo helt uten hvetemel og gluten. Oppskriften jeg legger ut er liten, passer i en form på 18 cm i diameter. Vil du lage en stor kake dobler du bare oppskriften, enkelt og greit! Det kan hende steketiden vil endre seg noe, men uansett er det jo slik at alle stekeovner steker forskjellig så man må jo følge med likevel :-)

Til info om søtning brukt i oppskriften:

Jeg har her brukt halvparten sukrin+ og halvparten tagatesse, det går helt fint å bytte dette med det du måtte ha av søtning, men vær obs på at disse to er dobbelt så søte som vanlig sukker, dvs at det er søtere enn f.eks sukrin og sukringold også. Bytter du til dette vil du nok trenge større mengde søtning. Smak på eggeblandingen og juster underveis slik at du blir fornøyd med smaken. Jeg smaker alltid på røren før jeg steker den da det er sååå kjedelig å bruke masse tid på baking og resultatet ikke blir optimalt ;-)


Dette trenger du til en liten kake:

 • springform 18 cm
 • bakepapir til å dekke bunnen i formen
 • 3 mellomstore egg
 • 25 gram sukrin+
 • 25 gram tagatesse
 • 1 ss (10 gram) fiberfin
 • 1 ss (10 gram) vanilje protein
 • 1,5 ss (15 gram) mandelmel
 • 1,5 ss (15 gram) kokosmel
 • 100 gram smør
 • 100 gram kokesjokolade min 70%
 • litt sukrinmelis til pynt

 

Dette gjør du:

 1. Sett ovnen på 180 grader (pga av tagatessen kan du bruke 160 grader og øke steketiden noe, men hos meg gikk det fint med 180 grader)
 2. Kle formen med bakepapir i bunn
 3. Pisk lett sammen egg og søtning (til det skummer - ikke eggedosis)
 4. Smelt smør på svak varme og rør inn sjokoladen til den smelter
 5. Hell sjokoladeblandingen i en stråle over eggeblandingen mens du rører hele tiden
 6. Hell kaken i formen
 7. Stek midt i ovnen i 15 - 20 minutter
 8. Følg med! Kaken skal ha en tørr overflate, med myk og saftig kjerne
 9. Avkjøl og legg på et fat. Avslutt gjerne med et dryss sukrinmelis før servering

Tips!

Denne smaker godt med is til! Blir nok aller best med en skikkelig god hjemmelaget vaniljeis vil jeg tro.

Her jeg har her bruk easy fra Henning Olsen for enkelhetsskyld. Den er uten tilsatt sukker og fåes kjøpt i mange dagligvareforretninger. Riktignok er den uten sukker, men inneholder kunstig søtning i form av sukralose og det er jeg ikke så begeistret for, men gjorde ett unntak denne gangen. Bryr du deg ikke om det, og spiser andre ting søtet med dette, er den veldig god på smak og fullverdig erstatning vil jeg si.

Du kan gjerne servere denne kaken med en kremdott og litt friske bær til, og en kopp rykende fersk kaffe med fløte - perfekt nå i disse skjønne mai tider :-) 

Velbekomme ♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

38, Nes i Akershus

Denne bloggen handler hovedsaklig om mat som er bra for sjelen og helsen!
Jeg følger ingen fast diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter sjelden i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -

Kan kontaktes for Store & Små ting på;
lavkarbo_p_min_m(a)live.com

Kategorier

Arkiv

hits