500-likes Festkake med trøffel- og vaniljekrem

♥ Da er det endelig på tide å dele en skikkelig festkake med dere! Denne vil ta seg godt ut på kakebordet til 17. mai for eksempel. Selv har jeg straks konfirmasjon til min datter, og mulighetene er store for at denne vil være et innslag på kakebordet hennes denne dagen ♥

Dette er en sjokoladekake med to forskjellige kremer til fyll, samt et herlig trekk av sjokolade til glasur. Som pynt har jeg benyttet Atkins "nonstop". Denne får du kjøpt på iHerb. (se forrige innlegg for info, under Tips, hvis du aldri før har handlet der)

Over til dagens oppskrift på en skikkelig staselig festkake!





Dette trenger du til en kake:

Kakebunn:

  • Springform 24 cm 
  • 5 egg
  • 25 gram sukrin+
  • 25 gram tagatesse
  • 2 ss maizenna mel
  • 2 ss (20 gram) fiberfin
  • 2 ss (20 gram) mandelmel (helt finmalt mel, anbefaler x-life sitt da dette kan siktes)
  • 1,5 ss (15 gram) kokosmel
  • 2 ss kakao
  • 20 gram smeltet smør
  • 1,5 ts bakepulver

 

Trøffelkrem:

  • 3 dl fløte
  • 120 gram kokesjokolade
  • 2 ts sukrin+

 

Vaniljekrem: 

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ts gelatinpulver
  • 4 eggeplommer
  • 20 gram sukrin
  • 20 gram tagatesse

 

Glasur:

  • 0,5 dl følte
  • 100 gram mørk sjokolade
  • 40 gram smør

 

Dette gjør du:

Bunn:

  1. Start med å lage bunnen til kaken
  2. Sett ovnen på 160 grader
  3. Dekk bunnen i formen med bakepapir
  4. Smelt smøret og la dette stå til avkjøling på benken
  5. Pisk egg og søtning til stiv eggedosis
  6. Bland det tørre sammen og sikt og vend dette inn forsiktig (har du ikke mandelmel som er finmalt nok, dropper du å sikte det)
  7. Tilsett til slutt smeltet avkjølt smør
  8. Hell røren i formen og stek på nederste rille i ca 25 minutter, følg med, bruk en stekenål og sjekk om den er ferdig
  9. Avkjøl bunnen helt og del den i to

 

Trøffelkrem:

  1. Brekk sjokoladen i biter og smelt den i 1 dl av fløten på svak varme
  2. Avkjøles til den er omtrent fingervarm
  3. Pisk halvstiv krem av resten av fløten og sukrin+
  4. Ha den avkjøle sjokoladen i kremen og vend forsiktig inn
  5. Avkjøl trøffelkrem før du tar den på den ene kakebunnen (jeg tok halvparten først, så vaniljekrem også resten av trøffelkremen, men anbefaler kun ett lag da vaniljekremen drukner litt i trøffelkremen når det er både over og under)

 

Vaniljekrem:

  1. Ta fløte og vaniljepulver i en tykkbunnet kjele og varm dette opp til kokepunktet
  2. Pisk inn gelatinpulveret og ta kjelen av varmen
  3. Pisk en luftig eggedosis av eggeplommene og søtningen
  4. Tilsett så vaniljefløten i en stråle mens du hele tiden pisker videre
  5. Hell hele blandingen tilbake i kjelen og varm opp til kokepunktet under stadig omrøring
  6. Pass På!!! ikke la blandingen koke da den vil skille seg
  7. Avkjøl kremen til den er stivnet, rør ved jevne mellomrom slik at du unngår snerkdannelse på toppen
  8. Smør vaniljekremen over trøffelkrem
  9. Legg på toppen og sett kaken kjølig mens du lager i stand glasuren

 

Glasur:

  1. Brekk sjokoladen i biter
  2. Ha fløte, smør, sjokolade og sukrin+ i en kjele og smelt på svak varme
  3. Rør glasuren helt glatt og blank
  4. Avkjøl noe slik at den ikke er fullt så rennende
  5. Hell glasuren på kaken og la den renne litt nedover, jevn toppen og jevn litt rundt kanten om ønskelig
  6. Sett kaken kaldt så glasuren stivner
  7. Pynt med f.eks Akins sin nonstop slik jeg har gjort her, eller du kan lage noen søte små hjerter av mørk sjokolade og pynte med
  8. SPIS OG NYT ♥

 


En perfekt kake for deg som er glad i den kraftige sjokoladesmaken. Denne smaker masse av herlig sjokolade. Et tips til deg som ikke er så glad i mørk sjokolade, og for å få den litt mer barnevennlig kan være å bruke en lysere sukkerfri sjokolade, for eksempel så har cavalier en melkesjokolade uten sukker søtet med stevia. Tror det hadde blitt skikkelig suksess! Dette er en voksen kake som nytes best i lag med en nybrygget kopp fersk kaffe :-)

Neste kake fra denne kanten vil ikke inneholde spor av sjokolade en gang, selv om jeg er litt svak for kaker med sjokolade ;-) Det blir en kake som vil passe strålende til 17. mai :-) Litt usikker på når den vil se dagens lys her på bloggen, men muligens til neste helg en gang! Den som venter får se :-)

Ønsker dere alle en forsatt flott søndagskveld, og en strålende ny uke når den tid kommer ♥

 

2 kommentarer

spisogspar

03.05.2015 kl.20:04

Nam! Kaken ser utrolig god ut!

Lavkarbo på min måte

03.05.2015 kl.20:07

spisogspar: Så bra!
Den er ganske så god om jeg må få si det selv ;-)

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

38, Nes i Akershus

Denne bloggen handler hovedsaklig om mat som er bra for sjelen og helsen!
Jeg følger ingen fast diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter sjelden i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -

Kan kontaktes for Store & Små ting på;
lavkarbo_p_min_m(a)live.com

Kategorier

Arkiv

hits