hits

Pasta på LCHF vis ~ så enkelt og så godt!

I dag skal jeg dele en oppskrift med dere som er like enkel, som den er god! Trodde egentlig jeg hadde blogget denne her for noen år siden, men det ser ikke slik ut. Jeg tror det var i 2011 at denne LCHF pastaen gikk rundt blant lavkarberne som ild i tørt gress, hadde jeg nær sagt ;-) Mulig det var derfor jeg aldri la den ut her på bloggen når jeg tenker meg om, "alle" hadde kjennskap til den fra før... Mulig det er tilfelle nå også, men jeg liker liksom å samle alle mine favoritter her på bloggen så også med denne.

Jeg vet at det er delte meninger angående bruken av erstatninger og noen hevder bestemt at det er juks, vel det er jo nettopp det som er så fint med lavkarbo - du bestemmer selv hva som er greit for deg, og tar dine valg deretter! Jeg personlig er stor fan av alt som kan erstatte vanlig høykarbomat! Jeg har jo store planer om å leve på dette kostholdet resten av livet, og da fikser ikke jeg kun å spise kjøtt og grønne salatblader...litt satt på spissen selvfølgelig, men jeg regner med at du skjønner hva jeg mener ;-)

Over til dagen oppskrift på pasta :-) Denne pastaen her er veldig god i den forstand at den er ganske så smaksnøytral og minner veldig om den originale varen, altså høykarbopasta. Og det beste av alt, det tar nesten kortere tid å lage denne enn å koke vanlig pasta ;-)

 





Dette trenger du til 2 personer:

  • 2 egg
  • 65 gram philadelphia orginal
  • 1,5 - 2 ss fiberhusk

 

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 150 grader
  2. Pisk sammen egg og ost
  3. Tilsett fiberhusk og la røren svelle i 5-10 minutter, den skal bli en litt fast klump
  4. Smør litt olje på to bakepapir og kjelve ut deigen i mellom disse
  5. Stek midt i ovnen i ca 10 minutter med begge papirene på
  6. Ta av det ene papiret og la pastaen avkjøle seg litt før du ruller den sammen og skjærer strimler i den tykkelsen du selv ønsker
  7. Tips! Du kan også kutte i biter ala lasagne-plater og bruke de til nettopp det
  8. Jeg fryser gjerne ned det jeg ikke spiser opp med en gang

 





Velbekomme!

4 kommentarer

Silje S. Lopez

04.05.2015 kl.21:35

nam <3 dette skal prøves

Lavkarbo på min måte

04.05.2015 kl.22:01

Silje S. Lopez: Ja det anbefales å prøve :-)

08.04.2018 kl.20:10

Når du fryser og tiner det, koker du det opp , eller varmer det på annen måte?

Lavkarbo på min måte

23.05.2018 kl.18:15

Anonym: Jeg bruker bare å tine/varme litt i micro jeg :-)

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

41, Nes i Akershus

Denne bloggen handler hovedsaklig om mat som er bra for sjelen og helsen!
Jeg følger ingen fast diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter sjelden i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -

Kan kontaktes for Store & Små ting på;
lavkarbo_p_min_m(a)live.com

Kategorier

Arkiv