Kyllingsnitzel med gulrot- og fennikelsalat

Da er tiden inn for å komme med oppskriften på gårsdagens middag her i huset! Dette var en skikkelig grom middag :-) Kyllingen ble helt perfekt - akkurat passe stekt og supersaftig som få. Dette var noe helt annet enn litt godt stekte naturelle kyllingfileter vil jeg si :-)

Ukens beste middagstips ♥


Dette trenger du til 4 personer:

Kyllingsnitzel:

  • 4 kyllingfileter
  • 1 egg
  • 4 ss pofiber
  • 3 ss mandelmel
  • 0,5 - 1 ts salt
  • 4 runder med pepperkvernen
  • smør
  • olje

 

Gulrot- og fennikelsalat

  • 1 liten gulrot
  • 1 liten fennikel
  • 2 ss tyrkisk youghurt
  • 1 ss kulturmelk
  • 1 ss majones
  • 0,25 ts salt
  • et par runder nykvernet pepper
  • saften fra 1/4 sitron

 

Blomkål- og jordskokkmos

  • 1 blomkål hode
  • 3 jordskokker
  • litt fløte
  • smør om du ønsker
  • salt
  • pepper

 

Dette gjør du:

  1. Rens og skrell grønnsakene
  2. Kutt fennikel og gulrot i tynne skiver
  3. Legg skivene i isvann til de skal serveres (da blir de super sprø og knasende)
  4. Del blomkål og jordskokk i mindre biter, som kokes møre i usaltet vann
  5. Lag dressingen til salaten ved å ha alle ingrediensene i en bolle og rør sammen
  6. Sett stekeovnen på 175 grader
  7. Legg hver kyllingfilet mellom to ark med plastfolie og klem de/slå de lett flate med en kjøtthammer
  8. Dypp hver filet i egg, før du dypper de i en blanding av pofiber, mandelmel, salt og pepper
  9. Stekes i varm panne med olje og smør i ca 2 minutter på hver side
  10. Snu de kun den ene gangen etter 2 minutter (slik unngår du at paneringen faller av under steking)
  11. Legg så filetene over i et ildfast fat og stek de videre midt i ovnen i 8 minutter
  12. Mens disse steker ferdig gjør du i stand resten av tilbehøret
  13. Mos blomkål og jordskokk med litt fløte og eventuelt litt smør, smak til med salt og pepper
  14. Hell fennikel- og gulrotskivene over i et dørslag og rist vannet godt av de
  15. Bland så disse skivene godt inn i dressingen
  16. Server - Spis - Nyt !

 

Dette var en rett som virkelig falt i smak her hjemme! Nå skal de sies at vi kanskje er litt over gjennomsnittet glad i kylling, men likevel, dette var en festmiddag verdig synes vi :-) Her hos oss er det bare jeg som spiser lavkarbo, så de tre andre i husstanden fikk hjemmelaget potetstappe som tilbehør istedenfor blomkålmos :-)

♥ Velbekomme ♥

2 kommentarer

Kristi Pedersen

06.05.2015 kl.17:17

dette så fantastisk godt ut! :D i dag hadde vi fiskekaker med søtpotetstapp og ertepuré :) håper du får en fantastisk kveld! <3

Lavkarbo på min måte

06.05.2015 kl.17:19

Kristi Pedersen: Det hørtes da veldig godt ut :-) Og en fantastisk kveld til deg og <3

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

38, Nes i Akershus

Denne bloggen handler hovedsaklig om mat som er bra for sjelen og helsen!
Jeg følger ingen fast diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter sjelden i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -

Kan kontaktes for Store & Små ting på;
lavkarbo_p_min_m(a)live.com

Kategorier

Arkiv

hits