1000-likes kaken : Mandelmarengs-kake med mascaponekrem og jordbær

Vel...jeg vet at jeg tidligere har skrevet at jeg skal komme med en ny kake for hver 100. nye følger på FB-siden min! Meeen altsåååå, jeg hadde jo ikke i min villeste fantasi kunnet forestille meg at det skulle komme så mange flotte nye liker på bare noen få dager, så derfor må jeg i første omgang konsentrere meg om å komme med en ny oppskrift for hver 500. nye fra nå av ;-)

Oppskriften jeg nå skal dele med dere er vel ganske så perfekt for årstiden vi nå er inne i, og ikke minst måneden: MAI - med all sin skjønne prakt og festivitaser ♥




Dette trenger du:

Kakebunnene:

  • 4 eggehviter
  • 100 gram sukrinmelis
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts klar edikk
  • 1 ts maizennamel (kan byttes med JBK)
  • 0,5 - 1 dl mandelflak

 

Kremfyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 250 gram mascapone, italiensk kremost
  • 4 ts tagatesse
  • 20 dråper stevia vanillacream
  • 300 gram jordbær

 

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 125 grader
  2. Pisk eggehviter og sukrinmelis til et stivt skum
  3. Tilsett edikk, salt og maizenna under pisking
  4. Fordel marengsmassen som to bunner på ca 12x28 cm på et brett med bakepapir
  5. Strø over mandelflak
  6. Stek midt i ovnen i ca 20 minutter, senk varmen til 100 grader, sett brettet et hakk ned og stek videre i ca 60 minutter (litt avhengig av ovnen du bruker, men bunnene er ferdige når de slipper papiret i kantene og de virker tørre og sprøe)
  7. Avkjøl bunnene (disse kan du gjerne lage ferdig flere dager i forveien, de må oppbevares tørt)
  8. Start med fyllet ved å rense og kutte jordbær i litt mellomstore biter
  9. Pisk fløten stiv med tagatesse og steviadråper
  10. Tilsett mascapone og pisk alt en liten stund til en glatt krem (tips: pisk gjerne opp mascaponen før du tilsetter den i kremen, da unngår du overpisking)
  11. Legg den ene bunnen på et fat
  12. Legg ett lag med mascaponekrem, så et lag med jordbær, så et lag med mascaponekrem, så ett med jordbær, før du avslutter med resten mascaponekremen og legger den andre bunnen på toppen
  13. Server - Spis - Nyt ♥

 



En festkake som passer fint til 17.mai, konfirmasjon, bryllup etc... Nytes med en kopp rykende varm kaffe :-) Jeg har oppbevart denne i kjøleskapet siden i går, og den er fortsatt veldig god og like sprø som i går når den var nylaget! Jeg synes at kremen er helt uimotståelig god. Og grunnen til at jeg ikke blander bærene rett i kremen er at jeg ønsker å ha en hvit krem, blander du jordbærene rett i kremen vil den nok bli lettere rosa, bare et tips slik at du er klar over det!

Ha en strålende søndag! ♥

2 kommentarer

Dette så jammen meg godt ut!

Lavkarbo på min måte

11.05.2015 kl.18:04

Maren Helgemo: Veldig godt :-)

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

38, Nes i Akershus

Denne bloggen handler hovedsaklig om mat som er bra for sjelen og helsen!
Jeg følger ingen fast diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter sjelden i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -

Kan kontaktes for Store & Små ting på;
lavkarbo_p_min_m(a)live.com

Kategorier

Arkiv

hits