1500-likes kaken: Kokoskake med sjokofyll og krem

Da er tiden inne for å dele oppskrift på denne herligheten her med dere! Denne kaken ble altså så god at det nesten er vanskelig å spise den med god samvittighet ;-)

Uansett hvor hardt og hvor kritisk jeg enn forsøker å være når jeg spiser denne, er det ingenting som skiller seg ut slik at jeg kan kjenne at dette ikke er "ekte" vare! (og det er jo supert det, men faren er at kaken spiller hjernen ett lite puss, og du føler at du spiser noe ulovlig. Og da er jeg litt usikker på hvor sunt det egentlig er, hvis du skjønner hva jeg mener)

Hadde jeg fått denne kaken servert i selskap ville jeg vært ekstremt skeptisk til om dette faktisk hadde vært en kake, som etter min mening, ville kunne gått inn under mitt kosthold, selv til kos. :-) Men jeg kan love dere at alle ingrediensene er helt innafor i et lavkarbo kosthold :-D

Inspirasjon til denne kaken har jeg funnet på bloggen det søte liv, det er ofte der jeg finner kaker jeg ønsker å teste ut og gjøre om til lavkarbo.

 

 

 


 

Dette trenger du til en springform på 18 cm:

Bunn:

  • 3 eggehviter
  • 0,25 dl tagatesse
  • 0,50 dl sukrin+
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 ss kokosmel

Sjokofyll:

  • 3 eggeplommer
  • 0,25 dl tagatesse
  • 0,5 dl sweet xylitol (bjørkesøt)
  • 0,5 ss fiberfin (kan sløyfes)
  • 1 ss kakao
  • 1 ts gelatinpulver
  • 1 ts vanilje pulver
  • 25 gram temperert smør

Krempynt:

  • 1,5 dl kremfløte
  • 2 ts tagatesse
  • 1 ts vaniljepulver
  • revet sjokolade til pynt (jeg brukt mørk, lys og hvit, alle uten sukker selvfølgelig)

 

Dette gjør du:

Bunn:

  1. Sett ovnen på 160 grader
  2. Kle en springform med bakepapir i bunnen
  3. Stivpisk eggehvitene og tilsett søtning fortsett å piske til det er en fin marengsmasse
  4. Bland kokosmasse og kokosmel sammen, og tilsett forsiktig i marengsmassen
  5. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca 30 minutter
  6. La kaken avkjøle seg helt i formen, før du forsiktig flytter den over på et fat

Sjokokrem:

  1. Ha alle ingrediensene i en kjele, bortsett fra gelatin, vaniljepulver og smør
  2. Varm opp på middels varme under stadig omrøring, massen skal bli varm, men ikke koke og du vil merke at den tykner noe når den når kokepunktet
  3. Ta kjelen av varmen og rør inn gelatin- og vaniljepulver, før du tilsetter temperert smør
  4. La kremen avkjøle seg før du smører den over bunnen

Krempynt:

  1. Pisk kremfløten sammen med søtning og vaniljepulver til en fast krem
  2. Bre kremen utover sjokoladefyllet
  3. Pynt med revet sjokolade
  4. Server - Spis - Nyt ♥

 


 

 

Tips!

  • Du kan fint lage bunnen og sjokofyllet dagen i forveien, men kaken er best med fersk krem, så den pisker du og legger på rett før servering
  • Jeg har brukt en liten form, så denne kaken er ganske liten, trenger du en større kake til selskap "dobler" du bare oppskriften. Dvs jeg ville nok ha brukt 5 egg og bare lagt til 3/4 deler av de andre ingrediensene til en form på 26-28 cm.

 

Velbekomme!

3 kommentarer

Iselin Renée

25.05.2015 kl.09:09

Siden den er sukkerfri så må jeg jo nesten prøve å lage den :)

Lavkarbo på min måte

25.05.2015 kl.12:14

Iselin Renée: Ja gjør det :-)

SEVILLE

02.06.2015 kl.21:42

Ser godt ut! Akkurat publisert en sunn og god (lavkarbo) oppskrift på bloggen, ta gjerne en titt!

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

38, Nes i Akershus

Denne bloggen handler hovedsaklig om mat som er bra for sjelen og helsen!
Jeg følger ingen fast diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter sjelden i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -

Kan kontaktes for Store & Små ting på;
lavkarbo_p_min_m(a)live.com

Kategorier

Arkiv

hits