Super enkle lavkarbo rundstykker...

Lenge siden forrige innlegg fra meg nå, men i dag må jeg bare komme med en oppskrift på noen rundstykker jeg har laget. De er super enkle å lage, du bruker maks 30 minutter fra start til mål, og resultatet er helt fantastisk (etter min mening) Denne deigen kan formes til både rundstykker, polarbrød og hamburgerbrød om du vil. Jeg har formet de ganske flate med sesamfrø på toppen nettopp fordi jeg har planer om å bruke de på kyllingburgere senere i kveld ♥

Jeg lagde disse til frokost i dag og spiste de med salat og kyllingfilet, nesten som en burger. De gikk fint an å dele i to selv om de er forholdsvis tynne. De var passe tørre i konsistensen, ikke klissete og fuktige. (jeg er ikke så overvettiges glad i fuktig lavkarbobakst, når sant skal sies) Dette må jeg si at var en innertier hos meg, og gudskjelov skrev jeg nøye ned hver eneste ingrediens jeg puttet opp, det er ikke alltid jeg er like flink til det ;-) Og ofte er det sånn med meg at ting blir best den første gangen jeg slenger det sammen, også glemmer jeg mest sannsynlig en viktig detalj neste gang slik at jeg "aldri" klarer å gjenskape det første perfekte resultatet! Men denne gangen dere, denne gangen lurte jeg meg selv...så her kommer oppskriften!


 


 

Dette trenger du til 9 passe store rundstykker:

  • 3 ss sesammel
  • 3 ss fettredusert  mandelmel
  • 1 ss glutenmel
  • 1 ss havrefiber
  • 1 ss pofiber
  • 0,5 ss fiberhusk
  • 1 ss bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 3 egg
  • 3 ss kremost naturell

 

Dette gjør du:

  1. sett ovnen på 200 grader
  2. mål opp de tørre ingrediensene og bland de godt sammen
  3. Pisk egg med kremost til alt er godt blandet sammen
  4. tilsett de tørre ingrediensene i eggeblandingen og bland alt godt sammen
  5. la røren svelle i 5 minutter
  6. legg røren på stekebrettet i kladder med en spiseskje (jeg brukte ca 1 ss røre per rundstykke)
  7. bruk litt vann på baksiden av skjeen slik at du kan flate ut rundstykkene hvis du ønsker de som hamburgerbrød
  8. strø på litt sesamfrø på toppen av hvert rundstykke
  9. sett brettet inn i ovnen på midterste rille og senk temperaturen til 170 grader
  10. stekes i ca 13 til 15 minutter (avhengig av ovnen)
  11. ta de ut og la de avkjøle seg på en rist
  12. oppbevares i kjøleskap eller fryser

 









 

Riktig God Helg!! Og velbekomme ♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lavkarbo på min måte

Lavkarbo på min måte

39, Nes i Akershus

Denne bloggen handler hovedsaklig om mat som er bra for sjelen og helsen!
Jeg følger ingen fast diett, men holder meg mye til LCHF-prinsippet, er langt i fra fanatisk, men putter sjelden i meg brød...potet eller pasta!!!
Like viktig som riktig mat
- er god mat -

Kan kontaktes for Store & Små ting på;
lavkarbo_p_min_m(a)live.com

Kategorier

Arkiv

hits